KYPARISSIA BEACH HOTEL – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

KYPARISSIA BEACH HOTEL – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ένα ακόμα πιστοποιητικο προστέθηκε πρόσφατα στη συλλογή του Kyparissia Beach. To σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ξενοδοχείου είναι εναρμονισμένο συμφωνα με το διεθνες πρότυπο ΙSO 14001 και είναι πρωτοπόρο σε θέματα διαχείρισης και προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης. Το Πρότυπο ISO 14001 προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος για την Περιβαλλοντική Διαχείριση σε μια επιχείρηση και εστιάζει στην αναγνώριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της με σκοπό την επιτυχή διαχείρισή τους και τελικά τη βελτίωση της επίδοσηής της στον τομέα αυτό.  Μέτα το CERTIFICATE OF EXCELLENCE 2015 WINNER (πιστοποιητικό τελειότητας) από το TRIPADVISOR, το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ BOOKING.COM για το 2014 και την κατάταξη μας στην 1η θέση της λίστας του BOOKED.NET για την κατηγορία BEST VALUE FOR MONEY HOTEL το Κyparissia Beach συνεχίζει να διακρίνεται γνωρίζοντας όχι μόνο πώς να μετατρέπει τις διακοπές των επισκεπτών του σε ένα ταξίδι στην άνεση αλλά δεσμεύεται κιόλας σε όλη τη διαδρομή του για τις πράσινες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης που χρησιμοποιεί και προωθεί!

Στην Κυπαρισσία, πρωτεύουσα του νέου Δήμου Τριφυλίας, μπροστά ακριβώς στο όμορφο λιμάνι της… με την ωραία μαρίνα, κατασκευάσθηκε το «KYPARISSIA BEACH» με αγάπη και σεβασμό στον επισκέπτη. Το ξενοδοχείο είναι 3*** αστέρων, ανακαινισμένο το 2015 και διαθέτει 28 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα.

Στον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο του, με την καταπληκτική θέα του Ιονίου πελάγους, υπάρχει πισίνα, pool bar και υπαίθριο / στεγασμένο snack bar/ καφετέρια όπου έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε cocktails, snacks έκπληξη και το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα της Κυπαρισσίας.

Εσωτερικά υπάρχει επίσης snack bar/ καφετέρια και χώροι που με την κατάλληλη διαρρύθμιση προσφέρονται για meetings και εκδηλώσεις.

Η τοποθεσία είναι πολύ προσεκτικά ελεγμένη για να συνδυάζει την χαλάρωση και την κοσμοπολίτικη ζωή. Απέχει 250 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης και 300 μέτρα από το πλήρως οργανωμένο Γενικό Νοσοκομείο της. Σε απόσταση 100 μέτρων από το ξενοδοχείο βρίσκονται η κεντρική παραλία με οργανωμένα και μη τμήματα και πολλές άλλες καθαρές, αμμώδεις καταπληκτικές παραλίες, όπως οι «Τρύπες», «Καρτελά», «Σανί» και «Καλό νερό» όπου σε τμήματα της παραλίας, η θαλάσσια χελώνα  Caretta – Caretta γεννά τ’ αυγά της. Όλες οι παραλίες αυτές αλλά και συνεχόμενες, ως το Γιαννιτοχώρι, σε μήκος της  δηλ 30 χιλιομέτρων, προστατεύοντα από το καθεστώς «NATURA».

Η ευχάριστη διακόσμηση του ξενοδοχείου, το εξαιρετικό service και η παραδοσιακή Ελληνική φιλοξενία, εγγυώνται μια αλησμόνητη διαμονή.

Το Κyparissia Beach δείχνει μια σταθερά υψηλή δέσμευση στις αρχές της αειφορίας, ψάχνει συνεχώς για νέες ευκαιρίες βελτίωσης και ενθαρρύνει παράλληλα και άλλους προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Για το Κyparissia Beach η σωστή περιβαλλοντική διαχείριση και η κοινωνική πολιτική αποτελούν εξίσου σημαντικές προτεραιότητες, όσο και η ικανοποίηση των επισκεπτών του. Η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, η ανακύκλωση των υλικών, αλλά και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού μας πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκειμένου να τους ενθαρρύνουμε να δουλεύουν με έναν περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο και απόλυτο σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα, αποτελούν μερικές μόνο από τις πρακτικές που ακολουθούμε και για τις οποίες φροντίζουμε να ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας, ώστε να προάγουμε την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση.»

Αυξάνοντας σημαντικά την προμήθεια πρώτων υλών από τοπικούς προμηθευτές και παραγωγούς εντάσοντας το ξενοδοχείο μας στο πρόγραμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ» του Ξ.Ε.Ε. (Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλαδος), καταφέραμε όχι μόνο να συμβάλουμε στη μείωση της εκπομπής ρύπων από τις μεταφορές, αλλά και να μοιραστούμε με την τοπική αγορά το όφελος από την δική μας λειτουργία, ενώ παράλληλα πετύχαμε για τους επισκέπτες μας μια πιο αυθεντική τοπική γαστρονομική εμπειρία, χωρίς να υποβαθμίζεται σε καμμία περίπτωση η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Με ενέργειες όπως η πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού σε ποσοστό 100% από την τοπική κοινωνία, η στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και αρωγή σε θέματα ανακύκλωσης, το Kyparissia Beach διασφαλίζει στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής ότι διατηρείται και ενισχύεται ο ζωτικός ιστός της τοπικής κοινωνίας.

«Με την εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ (φωτοβολταικα) καθώς και την εγκατάσταση των πλέον φιλικών προς το περιβαλλον και υψηλης απόδοσης ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων (αντλία θερμότητας) σε συνδυασμό χρήσης ηλιακών κατόπτρων, έχουμε καταφέρει την σημαντική απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας στο μέγιστο δυνατό. Επιπρόσθετα, με το νέο σύστημα λειτουργείας της πισίνας μας με υδρόλυση φυσικού αλατιού, μειώσαμε κατά 98% την χρήση χλωρίου προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον αλλά και την υγιείνη των πελάτων μας.»

Share this article

You May Also Like