Γνωρίστε τα τοπικά προϊόντα

Προϊόντα που ωριμάζουν υπό το βλέμμα του ήλιου της Μεσογείου

Η περιοχή της Κυπαρισσίας (Δήμος Τριφυλίας) ορίζεται ως «Καλλίκαρπος» και «Καλλίγευστος». Αναφέρεται και ως η «Καλιφόρνια» της Δυτ.Ελλάδος. Ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσης είναι η διατροφή των ανθρώπων της και ο τρόπος που καταναλώνουν όσα τους προσφέρει η εύφορη γη τους. Τι τρώνε όμως και τι πίνουν οι Τριφύλλιοι. Η απάντηση είναι απλή. Καταναλώνουν προϊόντα που ωριμάζουν σε άριστες κλιματολογικές συνθήκες, υπό το βλέμμα του ήλιου της Μεσογείου ... φρούτα, λαχανικά, όσπρια, χόρτα, κηπευτικά, τυριά, χρησιμοποιούν αποκλειστικά αγνό χυμό της ελιάς, το μοναδικό και αναντικατάστατο ελαιόλαδο και πίνουν εκλεκτό Τριφυλλιακό κρασί!

Όταν αμερικανοί διαιτολόγοι ήρθαν πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα για να ερευνήσουν τον μεσογειακό τρόπο διατροφής και είδαν έκπληκτοι την χωριάτικη σαλάτα να κολυμπά στο λάδι, ούτε που φαντάζονταν ακόμη ότι το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται κάπου εκεί. Μετά όμως από πολύχρονες έρευνες αποδείχθηκε ότι τα μικρά ποσοστά θνησιμότητας που σημειώνονται στις περιοχές γύρω από την Μεσόγειο οφείλονται κατά κύριο λόγο στη χρήση του ελαιολάδου. Ώρα λοιπόν να δοκιμάσετε το πρωί ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στο ψωμί ή στο παξιμάδι σας. Και θα ανακαλύψετε το πιο υγιεινό, το πιο γευστικό και το πιο μεσογειακό πρωινό.